
"S veseljem vas obavještavamo da Bistro 96 otvara svoja vrata u Rovinju, na adresi Vladimira Švalbe 54!", objavljeno je na društvenim mrežama zagrebačkog Bistroa 96, projekta koji su prošle godine u listopadu pokrenuli braća Nikola i Oliver Ljubojević i Mario Mandarić. Isto nam je potvrdio i sam Mandarić, inače chef zagrebačkog restorana Noel, koji ima jednu Michelinovu zvjezdicu.
Rovinjski Bistro 96 bit će smješten u srcu starog grada, na samo nekoliko koraka od mora i, kako kažu, ovdje gostima planiraju pružiti jedinstveno gastronomsko iskustvo koje spaja lokalne sastojke, filozofiju nulte tolerancije na otpad i strast prema vrhunskoj francuskoj kuhinji. Otvorenje je, najavljuju, zakazano za 22. travnja.
U zagrebačkom Bistrou 96 ova ekipa fokusira se na francuske klasike kao što su juha od luka, tatar biftek i Tournedos Rossini, crème brûlée i tarte tatin. Nedavno su u ponudu uveli i doručak pa puno pažnje privukli svojim omletom sa svježim tartufima. Osim toga, nude i jela kao što su croque monsieur i jaja Benedict. U rovinjskom Bistrou 96 baza će također biti francuska kuhinja.
Dobro je dodati i da su već po samom otvaranju restorana braća Ljubojević i Mario Mandarić zainteresirali velik dio publike i zagrebački Bistro 96 u Maksimirskoj ulici ubrzo je postao hit mjesto, što je svakako bila i ostala dobra vijest za taj, gastronomski pomalo uspavani dio grada.
Komentari
0