Naučite pripremati ratatouille!

Provjeren i isproban recept za još jedan francuski specijalitet...

Ratatouille može biti glavno jelo ili prilog ribi i pečenom mesu.Francuski je specijalitet iz Provanse, a priprema se u pekaču ili zdjeli, a potom može stajati u frižideru i nekoliko dana.

Pripremite:

1 veći patlidžan, 1 veću tikvicu, 1 veću glavicu luka, 1 crvenu i 1 žutu mesnatu papriku, 1 kg rajčica, 2 režnja češnjaka.

Pripremit ćete ga vrlo jednostavno:

Povrće dobro operite, odrežite stapku, pa ga najprije narežite uzdužno na kriške debljine 1 cm, a potom na jednake kockice. Nasjeckajte luk i češnjak. Prepržite ih na maslinovom ulju, dodajte povrće, sol, papar, timijan i dinstajte 15 minuta.

Ako vam treba zorniji prizor predlažemo da bacite pogled na vjerojatno najpoznatiji ratatouille na svijetu i to pod kuhačom simpatičnog Remyja…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
18. travanj 2025 03:54