GDJE I KAKO?

Novost na sceni! Roko Nikolić novi je izvršni chef kuhinje Hotela Bellevue

 Pavela/
Nikolić se radom u restoranima kao što su Blu Bistro u Rovinju, ZOI u Splitu te Tri Sunca u Imotskom, pozicionirao kao jedan od poznatijih mladih chefova na našoj sceni...

Hotel Bellevue, hotel s pet zvjezdica i član grupacije hotela Preffered Hotels & Resorts s otoka Lošinja, imenovao je Roka Nikolića novim izvršnim chefom. Nikolić je dugogodišnji profesionalac koji će, najavljuju, svojim kreativnim pristupom gastronomiji predvoditi kulinarsku evoluciju hotela i redefinirati ponudu hrane.

Nikolić se radom u restoranima kao što su Blu Bistro u Rovinju, ZOI u Splitu te Tri Sunca u Imotskom, pozicionirao kao jedan od poznatijih mladih chefova na našoj sceni. Njegova filozofija prakse u kojoj spaja inovaciju s tradicijom donijela mu je nagradu "Veliki kuhar sutrašnjice" Gault&Millaua Croatia 2024. Svoje vještine je usavršio u međunarodno priznatoj Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana te kao linijski chef u restoranu s dvije Michelinove zvjezdice Arnolfo u Toskani.

image
Marko Marinkovic/

"Pozicija izvršnog chefa Hotela Bellevue za mene je posebna čast i uzbudljiv izazov. Kulinarsko vodstvo u luksuznom hotelu poznatom po besprijekornoj usluzi pruža mi priliku da iskoristim svoje znanje, pomičem kreativne granice i da doprinesem ovoj rastućoj gastronomskoj destinaciji", izjavio je Roko Nikolić, novi izvršni chef hotela.

U srcu njegove vizije za Hotel Bellevue je posvećenost podizanju njegova dva vodeća restorana: Bava i Matsunoki. Ovogodišnji koncept prepoznatljivog hotelskog pop-up restorana Bava želi pružiti gostima globalno gastronomsko putovanje fokusirajući se na grčku kuhinju. Nikolićeva kuhinja predstavlja raznolike međunarodne utjecaje, stoga želi stvoriti kulinarsko iskustvo koje će biti dinamično, kulturološki bogato i koje se stalno razvija.

image
Pavela/

Matsunoki, naš poznati japanski restoran, nastavit će s rastom pod njegovim vodstvom te fokusom na daljnje unaprjeđenje njegove prepoznatljive reputacije.

"Hotel Bellevue je kulinarsko odredište u nastajanju. Naš cilj je biti najbolje mjesto za doručak na Jadranu i aktivno ćemo raditi kako bismo se tu dodatno pozicionirali. s obzirom na to da su Lošinj i Kvarner imenovani najboljom europskom gastronomskom regijom za 2026., imamo nevjerojatnu priliku naglasiti bogatstvo lokalnih sastojaka i Mediteranskog nasljeđa te ih povezati s međunarodnim kulinarskim utjecajima", nadodao je Nikolić.

image
Marko Marinkovic/

Saša Krajinović, izvršni direktor operacija branda Lošinj Hotels & Villas i član Uprave Jadranka turizma, dodatno je naglasio važnost imenovanja Roka Nikolića kao izvršnog chefa:

"S Rokovim dolaskom potvrdili smo našu posvećenost stvaranju gastronomskog iskustva svjetske klase koji je vođen strašću i preciznošću. Nastavit ćemo spajati ono najbolje od lokalnih i svjetskih utjecaja kako bismo za ljubitelje hrane stvorili trenutke koje će pamtiti. Nikolić je donio entuzijazam, inovaciju i bogatstvo znanja koje će unaprijediti našu kulinarsku ponudu te dodatno naglasiti našu posvećenost izvrsnosti i autentičnosti. Njegovo vodstvo označava važnu prekretnicu u našoj viziji o pozicioniranju Lošinja kao vrhunske kulinarske destinacije gdje ulažemo u vrhunsku gastronomiju i izvanredno iskustvo gostiju. S Nikolićem na čelu, Hotel Bellevue je spreman postaviti nove standarde u visokoj kuhinji te osigurati svakom gostu upuštanje u gastronomsko istraživanje koje je jednako nezaboravno kao i čarobno okruženje otoka Lošinja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2025 12:47