
Do nas je nedavno došla vijest da se samo do kraja travnja u zagrebačkog Mangia Paninoteci, smještenoj u Medulićevoj ulici na broju 14, može isprobati poseban sendvič inspiriran omiljenim doručkom u godini. Odmah su nam zamirisali dobra šunka i hren pa nam, logično, nije preostalo ništa već da se u Medulićevu zaputimo i sami. Tamo nas je dočekao vlasnik Vanja Kamalić, koji je Paninoteku otvorio prije tri godine i od samog početka pa sve do danas, ovo mjesto ostalo je jedno od onih s najslasnijim sendvičima u gradu.
Odmah smo se bacili na posao pa nam je Vanja tako objasnio da su uskrsni sendvič, koji nazivaju Pasquanino, napravili kako bi u praktičnom formatu ponudili sve ono što najviše volimo od Uskrsa.
U toplu focacciu tako pakiraju finu, kremoznu stracciatellu, na to dodaju svježe ribani hren, pa mirisnu talijansku šunku koju ručno režu, kolutiće kuhanih jaja i marinirane šparoge. Na vrh se dodaje još i umak od hrena i vrhnja i rezultat je više nego slastan proljetni zalogaj u kojem bismo, da možemo, uživali baš svakog dana do Uskrsa, a zatim još i nekoliko nakon.
"Ovaj sendvič imat ćemo u ponudi do kraja mjeseca, jer je baš specifičan za ovo doba godina. Supruga i ja smo inače veliki ljubitelji talijanske kuhinje, zato se i bavimo ovim poslom, pa smo neko vrijeme testirali i razmišljali što bi bilo najbolje i došli smo do ove kombinacije, koja je po nama dobitna, a vidimo i da se sviđa našim gostima i kupcima", rekao nam je Vanja.
Kao i svi njihovi sendviči, i ovaj inspiriran Uskrsom košta 11,90 eura, dovoljno je velik da ga mogu podijeliti dvije srednje gladne osobe, posebice ako se uz sendvič u Paninoteci odlučite počastiti i desertom, što je vrlo izgledno, jer izbor je zbilja šarolik.
"Imamo cannole koji su super za uskrsni stol, a ljudi jako vole i rum babu, koja isto može biti dobar desert za ovo, ali i svako drugo doba godine", dodao je Vanja, dok smo stajali ispred vitrine sa šarenim desertima - od bombolona i brioche peciva s punjenjima od čokolade i pistacije, do torte s limunom ili čokoladom.
A kad ste već tu, nemojte zaobići niti Salumeriu Mangiju, koja se nalazi samo vrata do Paninoteke, gdje možete kupiti odličnu šunku koju, kao i kod pripreme sendviča, režu ručno, a nude i colombu i druge talijanske poslastice. Dakle, za malo drugačiji Uskrs inspiriran talijanskom kuhinjom, cijelu nabavku ove godine možete obaviti na istom mjestu.
Komentari
0