
U jednoj epizodi No reservations, Bourdain je posjetio skriveni restoran u Rimu i naručio tanjur ove tjestenine. Toliko mu se svidjelo da bi se zbog njega, kako je rekao, odrekao puno važnih životnih iskustava. Isprobajte ga i vi!
Izvorni recept
Izvorni recept uključuje špagete broj 5 (sustav numeriranja tjestenine koji označava debljinu tjestenine), svježe mljeveni crni papar i Pecorino Romano DOP, koji se radi od ovaca koje pasu na području regija Sardegna, Lazio i dijela Toskane. Vi, naravno, kod kuće iskoristite namirnice do kojih možete doći.
Trebat će vam:
320 g špageta 125 g Pecorina Romana DOP 4 žličice svježe mljevenog crnog papra 5 žličica soli |

Priprema:
Stavite kuhati vodu za tjesteninu sa soli. Pecorino naribajte na najsitniji dio ribeža jer sir mora biti što sitnije riban. Pomiješajte naribani Pecorino i papar. Kad voda proključa, stavite tjesteninu. Kuhajte ju dok ne postane al dente. Tajna ovog jela je kremasti umak, a ovako ćete ga pripremiti: papar i sir stavite u veliku posudu, dovoljno veliku da u nju možete dodati svu tjesteninu. Kad je tjestenina kuhana, dodajte jednu zaimaču vode od kuhanja tjestenine u sir i papar kako biste dobili kremasti umak. Tjesteninu ocijedite i dodajte ju papru i siru te sve dobro promiješajte. Poslužite s još ribanog Pecorina i papra. Pojedite brzo, prije nego umak postane prečvrst!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....