TJEDNI MENI

Ovog tjedna kuhamo brzo, a ukusno: Od krem juhe i klasika s kupusom i grahom do slasnog kruha

 Deposit Photos
Na ovotjednom meniju svatko će pronaći nešto za sebe, od ljubitelja jela na žlicu do onih koji najviše vole brz i slastan ručak

Hladne jesenske dane ovog smo tjedna odlučili zagrijati jelima na žlicu, ali i omiljenim poslasticama poput hrskavih lignji i punjenog kruha. Na kišni ponedjeljak tako kuhamo juhu od jesenskih plodova kao što su buča i batat, a ostatak buče zatim u utorak koristimo za pripremu lažnog rižota. Radimo ga, naime, u nešto drugačijoj varijanti i umjesto riže koristimo ječam. Sredina tjedna uglavnom je rezervirana za jela na žlicu, a ovog puta kuhamo klasik s kiselim kupusom i grahom. U četvrtak radimo omiljene lazanje, a u petak hrskave lignje iz pećnice. U subotu smo odlučili zasukati rukave i zamijesiti tijesto pa slani kruh napuniti sirom i šunkom, a u nedjelju radimo sporo pečeno meso i, umjesto u sendviču, poslužujemo ga uz klasičan prilog i hrskavi kruh. Sedam recepata za sedam dana potražite u nastavku!

PONEDJELJAK

JUHA OD JESENSKOG POVRĆA

image
Deposit Photos

UTORAK

KREMASTI JEČAM S BUČOM

image
Deposit Photos

SRIJEDA

KISELI KUPUS S GRAHOM I KOBASICOM

image
Shutterstock

ČETVRTAK

LAZANJE S PILETINOM

image
Iryna Grygorii/Deposit Photos

PETAK

LIGNJE IZ PEĆNICE

image
Deposit Photos

SUBOTA

PUNJENI SLANI KRUH

image
Deposit Photos

NEDJELJA

SPORO PEČENO MESO S RIŽOM

image
From_my_point_of_view

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 08:23