Party za pamćenje

Pogledajte kako nam je bilo na 12. dodjeli nagrada Dobri restorani

Proglašeni su pobjednici, a kakva je bila atmosfera na dodjeli nagrada Dobri restorani, pogledajte u nastavku

Ovog ponedjeljka, 2. listopada, u velikoj dvorani zagrebačkog Petog Kupea održana je 12. po redu dodjela nagrada Dobri restorani. Dvjestotinjak gostiju okupilo se kako bi sudjelovali u proglašenju najboljih na restoranskoj sceni, atmosfera je od samog početka bila sjajna, a uzbuđenje među prisutnima moglo se osjetiti u zraku.

image
Marko Todorov/Cropix

Priznanja su, kao i svake godine do sada, dodijeljena u četiri kategorije. To su tradicionalni restoran, restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije i restoran kreativne urbane kuhinje.

image
Marko Todorov/Cropix

Na početku dodjele, okupljenima se najprije s riječima dobrodošlice obratio glavni urednik Dobre hrane, Gordan Zečić, a prva je dodijeljena nagrada za najbolji tradicionalni restoran, koja je pripala zagrebačkom restoranu Tač i vlasnicima Vesni i Tihomiru Miletiću.

image

Vesna Miletić

Vedran Peteh/Cropix
image

Stiven Vunić

Vedran Peteh/Cropix

Vedran Bego, direktor poslovnog područja veleprodaje i distribucije Konzuma nagradu u kategoriji restoran kreativne urbane kuhinje dodijelio je restoranu Zijavica, odnosno Stivenu Vuniću, dok je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić nagradu za najbolji hotelski restoran visoke kategorije dodijelio chefu Michaelu Gollenzu iz lošinjskog restorana Alfred Keller, hotela Alhambra.

image

Michael Gollenz

Vedran Peteh/Cropix
image

Hrvoje Kroflin

Vedran Peteh/Cropix

Najboljem restoranu visoke kuhinje nagradu je uručila predsjednica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković Krznarić, a ona je pripala zagrebačkom restoranu ManO2. Nagradu je preuzeo chef Hrvoje Kroflin.

image

Grgi Bačeliću nagradu je uručio Filip Verbanac ispred Raise the Bara

Marko Todorov/Cropix
image

Grgo Bačelić

Vedran Peteh/Cropix

Nagrada "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa u usponu ove je godine pripala Grgi Bačeliću iz šibenskog Visianija, a uručio ju je Filip Verbanac, direktor odjela za jaka alkoholna pića i kavu & osnivač projekta Raise the Bar, dok je nagradu za chefa godine uručila Martina Srnec iz Hrvatske turističke zajednice. Ona je pripala Bernardu Koraku iz restorana Korak na Plešivici.

image

Nagradu chefu godine Bernardu Koraku uručila je Martina Srnec iz Hrvatske turističke zajednice

Marko Todorov/Cropix

Na kraju, ali nikako ne i najmanje važno, nagrada za najbolju vinsku kartu godine pripala je restoranu Nebo hotela Hilton Costabella u Rijeci. Uručio ju je Mladen Zrno, specijalist za vina i HoReCa, a preuzeo Tomislav Mikinac, glavni sommelier Neba.

image

Tomislav Mikinac

Vedran Peteh/Cropix

O nagrađenima i nagradama više možete pročitati i ovdje.

Nakon službene dodjele, gosti su druženje nastavili uz zalogaje chefa Marina Medaka i njegovog tima iz RougeMarina. Za dobru atmosferu pobrinuli su se i domaćini iz Petog Kupea, koji su goste zabavljali dobrom glazbom. Naravno, ništa ne bi bilo moguće niti bez dugogodišnjeg generalnog partnera projekta Dobri restorani Hrvatske turističke zajednice, ali i drugih vjernih partnera, tvrtki Badel 1862, Velpro i Coca Cola HBC Hrvatska.

image

Marin Medak

Vedran Peteh/Cropix
image

Pero Đangradović i Katarina Vrenc u pratnji

Vedran Peteh/Cropix
image

Domagoj Jakopović Ribafish

Vedran Peteh/Cropix
image

Vedran Bego i Dunja Delić

Vedran Peteh/Cropix
image

Slavica Šagolj i Berislava Picek

Vedran Peteh/Cropix
image

Ana Uremović i Pasquale Longobardi

Vedran Peteh/Cropix
image

Goran Hrastovčak

Vedran Peteh/Cropix
image

Tomica Đukić u pratnji

Vedran Peteh/Cropix
image

Daniela Gajski i Tibor Valinčić

Vedran Peteh/Cropix
image

Mladen Zrno u pratnji

Vedran Peteh/Cropix
image

Deni Srdoč i Tomislav Mikinac u pratnji

Vedran Peteh/Cropix
image

Ivica Skočić

Vedran Peteh/Cropix
image

Hrvoje Kroflin i Nika Čavlović

Vedran Peteh/Cropix
image

Matija Bogdan i Luka Oblizalo

Vedran Peteh/Cropix
image

Roman Rabik i Marko Markota

Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image

Andrea Cukrov, Mile Butorac i Marijana Zlomislić

Vedran Peteh/Cropix
image

Marin Pleše i Grgo Bačelić

Vedran Peteh/Cropix
image

Marin Pleše, Stela Pleše Bonifačić, Tea i Stiven Vunić

Vedran Peteh/Cropix
image

Helena Belak i Stela Nišević

Vedran Peteh/Cropix
image

Saša i Ivona Špiranec

Vedran Peteh/Cropix
image

Matija Vuica i Jurica Popović

Vedran Peteh/Cropix
image

Marijo Jurjević i Patricia Karačić

Vedran Peteh/Cropix
image

Branimir Tomašić u pratnji kćeri

Vedran Peteh/Cropix
image

DJ Ozren Kanceljak Kanca

Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

Za dobru hranu na dodjeli Dobrih restorana pobrinuo se Rougemarin chefa Marina Medaka

Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

Za dobre koktele pobrinuo se Raise the Bar

Marko Todorov/Cropix
image

Jedan od partenra projekta bio je i Badel 1862

Marko Todorov/Cropix
image

Ne propustite, u prodaji je novi broj magazoina Dobra hrana

Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

Gosti su se mogli osvježiti Romerquelle vodom

Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 03:23