Stotine su razloga zašto je piletina jedna od najpopularnijih globalnih namirnica. Ključni su, naravno, dostupnost i bezbrojni načini priprave. Pohanje piletine je svakako jedan od omiljenijih načina pripreme ove poznate ptice. Ali nerijetko nam se dogodi da nam panada nije dovoljno hrskava, a piletina (pogotovo ako pohamo batke i zabatke) nije dovoljno pečena. Zašto? Zato što zanemarujemo detalje i male stvari koje čine razliku. Vrlo je bitno da nikad ne koristite stara ulja i masti za prženje jer će vaša pohana piletina imati okus po masnoćama.
Šest savjeta za pripremu najbolje pohane piletine!
- Za prženja koristite samo masnoće visokih temperaturnih svojstava (najbolje suncokretovo ulje).
- Piletinu solite tik prije paniranja.
- Prije samog prženja uvijek provjerite temperaturu ulja tako da ubacite kockicu kruha u samo ulje. Kruh bi se odmah trebao početi pržiti.
- Pohanu piletinu uvijek odložite na ubrus kako bi se upio višak masnoće.
- Za prženje koristite uvijek posuđe s debelim dnom kako bi se, kad u ulje stavimo piletinu, održala konstantna temperatura zagrijanog ulja.
- Piletinu prilikom paniranja nikad ne utiskujte u panadu već ju samo nježno provucite kroz nju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....