
U organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, a uz podršku Grada Sinja u sinjskom hotelu "Alkar", 28. i 29. ožujka 2025., održat će se 20. Nacionalni sajam pršuta s međunarodnim sudjelovanjem. Ova prestižna manifestacija okuplja vodeće proizvođače pršuta i suhomesnatih proizvoda te stručnjake iz industrije, čineći Sinj nezaobilaznim središtem kvalitete i inovacija u ovom sektoru.
Kako su najavili organizatori, sajam i ove godine donosi bogat program s naglaskom na promociju, ocjenjivanje, edukaciju i umrežavanje. Posjetitelji će imati priliku kušati i kupiti vrhunske proizvode direktno od proizvođača, a sudionici će moći sudjelovati u stručnim predavanjima i panelima o ključnim temama - od zaštite autohtonih proizvoda i oznaka kvalitete do uvođenja novih standarda i mogućnosti financiranja kroz EU fondove i Vladine potpore.
Posebno zanimanje izlagača uvijek izazove ocjenjivanje kvalitete pršuta, koje će provesti komisija renomiranih stručnjaka prema strogim pravilima struke. Ocjenjivanje je javno, a proizvodi će biti analizirani prema najvišim kriterijima senzorske i tehnološke izvrsnosti.
Sajam će biti i prilika za umrežavanje proizvođača, uzgajivača svinja, stočara, hotelijera i trgovaca, uz organizirane sastanke i prezentacije. Uz bogatu gastronomsku ponudu, posjetitelji će uživati u kulturno-umjetničkom programu i prezentaciji baštine Dalmacije, Like i Slavonije.
Očekuje se dolazak brojnih domaćih i međunarodnih sudionika, uključujući vodeće proizvođače Dalmatinskog, Istarskog i Drniškog pršuta, goste iz Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, te predstavnike ključnih sektora prehrambene industrije i turizma. Na Sajmu će biti prezentiran i višestruko nagrađivani promotivni video "Sinj - grad viteštva i tradicije".
Nacionalni sajam pršuta u Sinju postao je sinonim za izvrsnost i nezaobilazna platforma za razvoj i promociju vrhunskih suhomesnatih proizvoda. Ove godine donosi još bogatiji sadržaj i priliku za sve sudionike da budu dio ove jedinstvene priče o tradiciji, kvaliteti i budućnosti pršuta.
Sajam je za posjetitelje otvoren u petak, 28. ožujka, od 9:30 i u subotu, 29. ožujka, od 9 sati. Najzanimljiviji dio počinje u petak u 9 sati za kad je najavljen dolazak izlagača i izložba pršuta i suhomesnatih proizvoda te prezentacija sira, autohtonih prehrambenih proizvoda i vina. Također, valja istaknuti da je za subotu u 15 sati najavljeno proglašenje pobjednika koje uvijek izazove veliki interes posjetitelja, no kako ne biste propustili nešto što vas interesira, u nastavku donosimo raspored cijelog programa.
Komentari
0