DOBRA PREPORUKA

Ponovno se održavaju radionice sparivanja čokolade i koktela, ubrajamo ih među najbolje na kojima smo bili

Kad se spoje Taman Chocolates i Express bar, pomalo očekivano, nastaju sjajne stvari

Nakon blagdanske pauze, ponovno se održavaju radionice sparivanja čokolade i koktela pod vodstvom ekipa iz Taman Chocolates i Express bara u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici. Kako su najavili, prije preuređenja popularnog bara, održat će tri radionice, i to 28. siječnja, 11. i 25. veljače. Druženje uz čokoladu i koktele zakazano je za 20 sati na svaki od navedenih datuma, broj mjesta je ograničen, a rezervirati se mogu putem službene stranice Taman Chocolates.

image
Ivan Leko/Express Bar

Zašto vam sve ovo pišemo? Zato što je radionica sparivanja koktela i čokolade u ovoj organizaciji jedna od boljih na kojoj smo u posljednje dvije godine bili. Sanja Vladović i Stiv Kahlina, face iza brenda Taman Chocolates, inače čokolatijer i certificirana kušačica čokolade, posao odrađuju profesionalno, ali je atmosfera opuštena, otvoreni su odgovoriti na svako pitanje i nakon radionice zbilja imate osjećaj da je omjer uloženog i dobivenog pošten.

"Miksologija koktela i čokolatijerstvo možda nemaju mnogo proizvodnih sličnosti, ali dijele ključnu polazišnu točku - autorski pristup stvaranju autentičnih kombinacija okusa, to je fokus ove vođene degustacije prilikom koje će te imati priliku kušati nekoliko sljedova koktela u kombinaciji s čokoladama i čokoladnim bombonima (praline i trufflesi), a autori će vam otkriti inspiracije i proces razvijanja receptura, kao i pojasniti složene tehnike koje koriste pri stvaranju svojih kreacija. Kroz degustaciju će vas voditi barmen Ivan Leko, voditelj i vlasnik Express Bara sa svojim timom, te osnivači TAMAN Artisan Chocolates", kažu iz Taman Chocolatesa.

KAKO CIJELA STVAR IZGLEDA?

Kroz radionicu se uparuju čokolade, kokteli i čokoladni bomboni, točnije praline i truffles, u koje smo se upravo na ovoj radionici i zaljubili. Za koktele su, logično, zaduženi Ivan Leko i Zoran Šudar sa svojom ekipom iz Express bara, o čijem radu i ne trebamo previše pričati (i pisati), jer svatko tko je posjetio ovaj mali bar u Petrinjskoj dobro zna da je ovo mjesto gdje se popiti može odlična kava, prema mnogima najbolja vruća čokolada u gradu, sjajni domaći ledeni čaj i maštoviti kokteli. Dakle, mjesto koje vas, bez obzira na preferencije, želje i potrebe, neće razočarati.

KAKO NAM JE BILO: RADIONICA SPARIVANJA ČOKOLADE I KOKTELA

image
Marko Miščević/Cropix
image
Dinko/Press

Budući da su u pitanju dva jaka brenda koja neprestano predstavljaju novitete, obogaćuju scenu i čine je još boljom, ova radionica svakako je nešto što ljubitelji čokolade, koktela ili općenito gurmani koji vole stjecati i cijene nova znanja ne bi trebali propustiti. Više detalja čeka vas ovdje.

Dobro je dodati da, uz sparivanja čokolade s koktelima, Sanja i Stiv organiziraju i radionice sparivanja čokolade i vina. O svemu smo već pisali ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2025 09:36