
Smještena na manje od desetak minuta vožnje od Čakovca, međimurska Mala Hiža već je nekoliko godina pri samom vrhu liste najboljih tradicionalnih restorana prema našem izboru Dobrih restorana. Iz godine u godinu ovdje je baš sve na razini. Od prekrasnog ambijenta, preko ugodne usluge pa sve do tanjura koji donose ono najbolje od tradicionalne međimurske kuhinje, ali se istodobno igraju formama, namirnicama i okusima.
I posljednji put kada smo najpoznatiji međimurski restoran posjetili uvjerili smo se da se ovdje kuhinja ne doživljava samo kao mjesto pripreme hrane, nego kao kreativni laboratorij u kojem tradicionalna jela dobivaju nov, uzbudljiv život. Upravo zato, pripalo im je treće mjesto u našem izboru, a nakon toga ovaj smo obiteljski restoran i posjetili kako bismo saznali što se to kod njih sve kuha.
Snimatelj: Jure Cukar; Montaža: Adam Bukvić
Branimir Tomašić, glava obitelji, vlasnik restorana i kreativna osoba iza svih jela koja već godinama izlaze iz kuhinje Male Hiže ugostio nas je u svom, lako možemo reći, drugom domu i objasnio filozofiju ove nadaleko poznate međimurske adrese. Ovdje, naime, gosti oduvijek svraćaju, ne samo iz susjednih županija, već i iz susjednih zemalja, ponajviše Slovenije i Mađarske.
Tomašić je, kako smo uspjeli iščitati iz njegovih riječi, život posvetio stvaranju Male Hiže, sudjelovao je i u samoj izgradnji kuće u kojoj se restoran nalazi, a s godinama i posadio vrt, nadograđivao kuhinju i, još važnije, uspijevao zadržati osoblje kojem vjeruje i s kojim dobro surađuje. Mala Hiža kao cjelina upravo zato danas tako dobro funkcionira, a sam Tomašić, kako nam je rekao u razgovoru koji smo vodili potkraj godine, konačno je spreman umiroviti se.
Malu Hižu, odlučio je, prepušta kćeri i sinu, Tanji Tomašić Hat i Tomislavu Tomašiću, koji se toj ulozi već neko vrijeme iznimno vesele. U planu im je održati visoku kvalitetu, ponuditi nova, još svježija jela i održati Malu Hižu restoranom iz kojeg svaki gost izlazi sretan i zadovoljan uloženim i dobivenim.
Komentari
0