Recept dana: Tagliatelle s mladim češnjakom, šparogama i plavim sirom

Jeste li već uspjeli nabaviti šparoge?

snima: Maja Danica Pečanić

izvorni recept: Ganoci Frisch

S dolaskom sunčanih dana i prvih trenutaka ožujka s veseljem očekujemo prve šparoge. Ako ih je pak već netko pronašao na placu može se počastiti ovim divnim receptom. Tagliatellama s mladim češnjakom, plavim sirom i naravno šparugama ili kako ih neki zovu šparogama.

A sad recept:

• 400 g tagliatella

• 1 vezica bljušta (kuke), natrgani na komade od oko 3 cm (odstraniti tvrdi donji dio stabljike)

• 3 mlada češnjaka, sitno narezana

• maslinovo ulje

• sol, papar

• 150 g sira s plavom plijesni

U širokoj zdjeli na malo maslinova ulja popržite češnjak, zatim smanjite vatru i dodajte bljušt. Pirjajte dok bljušt ne opusti. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama proizvođača. Tjesteninu kad je kuhana hvataljkom izvadite i dodajte pirjanom bljuštu. Na srednje jakoj vatri kratko promiješajte, dodajte komadiće pljesnivog sira i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 00:00