SLUŠAJ CHEFA

RECEPTURE VESNE MILETIĆ: Četiri najuzbudljivije fritaje na način chefa kuhinje!

Donosimo provjerene recepture Vesne Miletić iz zagrebačkog restorana Tač

Vrganji

Dva zdrava vrganja, jedna glavica luka kozjaka, dvije velike žlice maslinova ulja, jedna mala žlica maslaca, sol, papar, dva jaja.
– Na ulju i maslacu prodinstati sjeckani kozjak, posoliti te dodati na listiće narezane vrganje. Istrajbati jaja u koja ste dodali malo soli i papra pa ih izliti na vrganje i lagano miješati do željene gustoće.

Pera zelenog luka

Zelena pera od svežnja mladog luka, dvije šnite dimljenog špeka ili pršuta, sol, papar, dva jaja, par kapi maslinova ulja.
– Na maslinovu ulju popržiti narezani špek ili pršut, a zatim dodati na kolutiće narezana pera mladog luka i lagano ih prodinstati. Na to dodati ulupana dva jaja i svježe mljevenog papra.

Zelena rosa

Dvije šake zelene rose, malo ribanog tvrdog sira, dva jaja, prstohvat soli, papar i maslinovo ulje. Na zagrijanom ulju prodinstati kratko rosu uz dolijevanje nekoliko kapi tople vode.Nakon nekoliko minuta uliti razmućena jaja, sir, po potrebi sol i mljeveni papar.

Divlje šparoge

Dva jaja (možete za promjenu uzeti i prepeličja jaja), stručak divljih šparoga, dvije žlice ulja (maslinovog), žlicu maslaca, sol i papar.

– Na maslinovo ulje i maslac dodati natrgane šparoge te smanjiti vatru i miješati, dodajući po nekoliko kapi tople vode da šparoga omekša. Nakon tri minute dodati ulupana jaja, posoliti i popapriti.

Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 07:45