PROVJERENI RECEPTI

SLATKA I MIRISNA MARELICA: Umak od marelica

 Marko Miščević
Napokon je stigla na tržnice...

300 g marelica
100 g šećera sok i korica jednog limuna
1 velika žlica ruma ili maraschina
žličica cimeta
par listića mente
200 ml vode

Marko Miščević

U posudu stavite očišćene marelice izrezane na četvrtine, dodajte šećer, sok, koricu limuna i vodu te je stavite na laganu vatru. Marelice će se lagano kuhati i polako omekšavati. Kad omekšaju maknite posudu s vatre i pustite da se sastojci malo ohlade. U blender stavite ohlađene marelice, dodajte cimet, liker i mentu te izmiksajte. Dobiveni umak prije serviranja dobro ohladite. Idealan je za posluživanje uz sladoled od čokolade, ali i burbon vanilije ili karamele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 12:19