![28358196](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/12/k_28358196_640.jpg)
Oni koji vole egzotična jela i slatkaste okuse nek svakako isprobaju juhu od manga i kozica.
Juha od manga i kozica
![Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha mango.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/26/9/hladne_juhe9-260814.jpg)
Prava ljetna juha je apsolutno ova kombinacija krastavaca, jogurta i komorača. Razgalit će srce posebno ljubiteljima tzazikija, a komorač možete zamijeniti mentom ili koprom.
Juha od krastavaca, jogurta i komorača
Nešto između paprenkasto i slatkastog okusa je ova juha od mrkve, naranče i đumbira. Mi nismo štedjeli na đumbiru jer smo zaljubljeni u njega, ali vi ga možete i izostaviti.
Juha od mrkve, naranče i đumbira
Najčešće serviran u Córdobi i Sevilli, proširio se po cijelom svijetu. Neki kažu da se servira čak i u Italiji, s dodatkom octa ili prošeka. Gazpacho. Želite nešto pikantno, a opet ledeno, svakako isprobajte gazpacho.
Gazpacho
![Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha rajcica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/26/9/hladne_juhe8-260814.jpg)
Ova juha svidjet će se svima koji vole nježnu notu orašastih plodova u svojim jelima. Napravili smo juhicu od graška i mente, a malo smo je "podebljali " i tostiranim bademima.
Juha od graška i mente
Za kraj jedna izdašna, a opet osvježavajuća juha od cikle. Mi smo ubacili jabuku jer nam baš dobro paše, ali ako vam nije omiljena, slobodno ju izostavite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....