
Kad pomislimo na Uskrs, vjerujemo da će se mnogi složiti, prvo pomislimo na farbana jaja, zatim na janjetinu s mladim lukom, a potom i na pincu! A upravo je pinca, za sve one koji poštuju tradiciju, jedno od onih simbola najvećeg kršćanskog blagdana, bez kojega uskrsno slavlje u našim krajevima ne može početi. Stoga se u mnogim kućama već zorom na uskrsno jutro širio neodoljivi mirisi naranče, limuna i vanilije, a nerijetko se uskrsna pogača, sirnica ili pinca služila već za doručak, kada se cijela obitelj okupi oko stola.
Kako je riječ o jednom od recepata koji se prenosi s generacije na generaciju, u videu u nastavku donosimo vam onaj poznate zagrebačke ugostiteljske obitelji Majetić, koji je pripremio njihov chef Kristijan Denč.
Snimatelji: Jure Cukar i Davor Pongračić; Montaža: Adam Bukvić
Tena Majetić Škugor, inače vlasnica Catering Teama Majetić i zagrebačkog restorana Eateria koji je nedavno uveo brunch u svoju ponudu, ispričala je za Dobru hranu kako je ovo zapravo recept njezine bake. Podijelivši ga za čitatelje Dobre hrane dodala je i kako su ga vjerno čuvali i usavršavali u obitelji gotovo tri desetljeća, ali i da ga sada žele podijeliti s drugima jer, kaže, svi koji su probali njihovu pincu, kažu da je najbliža okusu koji pamte iz djetinjstva.
RECEPT ZA PINCU OBITELJI MAJETIĆ
Svi oni koji nisu vješti u izradi dizanog tijesta ili, pak, žele okustiti originalni recept, pincu po receptu obitelji Majetić moći će kupiti u zagrebačkom restoranu Eateria i putem poznatog dostavnog servisa. Više informacija potražite na njihovim službenim stranicama ili društvenim mrežama Instagram i Facebook.
Komentari
0