Sočna i aromatična

Što je Uskrs bez pince? Po ovom receptu najbliža je okusu koji pamtimo iz djetinjstva

Svi koji su probali pincu po receptu obitelji Majetić kažu da ih podsjeća na bakinu, to smo morali probati

Kad pomislimo na Uskrs, vjerujemo da će se mnogi složiti, prvo pomislimo na farbana jaja, zatim na janjetinu s mladim lukom, a potom i na pincu! A upravo je pinca, za sve one koji poštuju tradiciju, jedno od onih simbola najvećeg kršćanskog blagdana, bez kojega uskrsno slavlje u našim krajevima ne može početi. Stoga se u mnogim kućama već zorom na uskrsno jutro širio neodoljivi mirisi naranče, limuna i vanilije, a nerijetko se uskrsna pogača, sirnica ili pinca služila već za doručak, kada se cijela obitelj okupi oko stola.

Kako je riječ o jednom od recepata koji se prenosi s generacije na generaciju, u videu u nastavku donosimo vam onaj poznate zagrebačke ugostiteljske obitelji Majetić, koji je pripremio njihov chef Kristijan Denč.

Snimatelji: Jure Cukar i Davor Pongračić; Montaža: Adam Bukvić


Tena Majetić Škugor, inače vlasnica Catering Teama Majetić i zagrebačkog restorana Eateria koji je nedavno uveo brunch u svoju ponudu, ispričala je za Dobru hranu kako je ovo zapravo recept njezine bake. Podijelivši ga za čitatelje Dobre hrane dodala je i kako su ga vjerno čuvali i usavršavali u obitelji gotovo tri desetljeća, ali i da ga sada žele podijeliti s drugima jer, kaže, svi koji su probali njihovu pincu, kažu da je najbliža okusu koji pamte iz djetinjstva.

image
Tomislav Krišto/Cropix

RECEPT ZA PINCU OBITELJI MAJETIĆ

Svi oni koji nisu vješti u izradi dizanog tijesta ili, pak, žele okustiti originalni recept, pincu po receptu obitelji Majetić moći će kupiti u zagrebačkom restoranu Eateria i putem poznatog dostavnog servisa. Više informacija potražite na njihovim službenim stranicama ili društvenim mrežama Instagram i Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
16. travanj 2025 15:35