
Ovih dana u šetnji širim centrom grada zatekli smo se u blizini Boogie Laba u Ulici kneza Borne pa smo spontano odlučili sjesti i vidjeti imaju li nešto novo u ponudi. Dan je bio sunčan i topao, idealan za opušten ručak. Došli smo nešto kasnije, oko 16 sati. Unutrašnjost Boogieja u ovo je doba dana bila gotovo prazna jer su svi, razumljivo, uživali na terasi. Gornja vanjska terasa bila je prepuna, ali smo imali sreće i uhvatili mjesto na donjoj, za visokim stolom.
Konobar nas je brzo i srdačno posjeo te nam donio popodnevni meni, koji se sastoji od pizza i tapasa. Odmah smo naručili dvije mimose (7 EUR) s Royal Hill pjenušcem - lagane, pjenušave, idealne za sunčano poslijepodne. Kako nismo baš bili raspoloženi za meso, odlučili smo se za nekoliko pretežno vege jela: Boogie dip (11 EUR), koji uključuje razne namaze - tunu u savuru, pileći parfait, humus od cikle, kremu od suncokretovih sjemenki i batata, ukiseljeni luk i krastavce - te domaće krekere, grissine i kruh. Uz to, naručili smo Panisse (9 EUR), jelo od leće s paprika coulisom, umakom od graška i limete, ukiseljenim lukom i orasima, te Brokulu (9 EUR) na kremi od češnjaka i badema s umakom od inćuna. Sve redom jela idealna za dijeljenje.
Kada su stigla na stol, brzo smo se uvjerili kako su ne samo vizualno privlačna, nego i ukusna, a porcije više nego zadovoljavajuće. Zapečena brokula bila je pravo iznenađenje - umak na kojem je poslužena bogate je teksture, pun umamija, a sama brokula svježa i hrskava. Bilo je i više nego dovoljno umaka pa smo ga ostatkom svježeg Boogiejevog sourdough kruha u nekoliko poteza "dokrajčili".
Panisse nas je jednako impresionirao - kruščić je bio zanimljive teksture, poluhrskav i sočan, uz točkice paprike i umaka od graška i limete, koje su okusima naprosto eksplodirale u ustima, kao male bombice. Ukiseljeni luk na vrhu lijepo je zaokružio jelo.
Boogie dip također je bio dobar, svi su umaci bili zanimljivi i balansirani, a posebno su nam se svidjeli kiseli krastavci - hrskavi, očito pažljivo i vješto ukiseljeni. Najdraži element bila nam je tuna u savuru, slana i sočna. Domaći krekeri sa sjemenkama koje smo umakali u sve dipove također su bili dobri.
Cijelo vrijeme našeg ručka konobar je bio diskretan, brz i jako ljubazan. Pri serviranju svakog jela detaljno nam je opisao što se pred nama nalazi, što je za pohvalu. Atmosfera je bila opuštena i ugodna. Sve skupa platili smo oko 45 EUR - što nije malo novca, ali s obzirom na razinu usuge, količinu i kvalitetu hrane - opravda vrijednost. U Boogieju, dakle, osim po kruh i na kavicu, možete doći i na dobar ručak.
Komentari
0