Lijepo iznenađenje

Terasa Boogie Laba ovih je dana ponovno puna! Ovdje smo isprobali nekoliko prilično dobrih jela za dijeljenje, evo favorita

Unutrašnjost lokala bila je poluprazna - dok je terasa bila dupkom puna, i to s dobrim razlogom

Ovih dana u šetnji širim centrom grada zatekli smo se u blizini Boogie Laba u Ulici kneza Borne pa smo spontano odlučili sjesti i vidjeti imaju li nešto novo u ponudi. Dan je bio sunčan i topao, idealan za opušten ručak. Došli smo nešto kasnije, oko 16 sati. Unutrašnjost Boogieja u ovo je doba dana bila gotovo prazna jer su svi, razumljivo, uživali na terasi. Gornja vanjska terasa bila je prepuna, ali smo imali sreće i uhvatili mjesto na donjoj, za visokim stolom.

image
Neja Markicevic/Cropix

Konobar nas je brzo i srdačno posjeo te nam donio popodnevni meni, koji se sastoji od pizza i tapasa. Odmah smo naručili dvije mimose (7 EUR) s Royal Hill pjenušcem - lagane, pjenušave, idealne za sunčano poslijepodne. Kako nismo baš bili raspoloženi za meso, odlučili smo se za nekoliko pretežno vege jela: Boogie dip (11 EUR), koji uključuje razne namaze - tunu u savuru, pileći parfait, humus od cikle, kremu od suncokretovih sjemenki i batata, ukiseljeni luk i krastavce - te domaće krekere, grissine i kruh. Uz to, naručili smo Panisse (9 EUR), jelo od leće s paprika coulisom, umakom od graška i limete, ukiseljenim lukom i orasima, te Brokulu (9 EUR) na kremi od češnjaka i badema s umakom od inćuna. Sve redom jela idealna za dijeljenje.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Kada su stigla na stol, brzo smo se uvjerili kako su ne samo vizualno privlačna, nego i ukusna, a porcije više nego zadovoljavajuće. Zapečena brokula bila je pravo iznenađenje - umak na kojem je poslužena bogate je teksture, pun umamija, a sama brokula svježa i hrskava. Bilo je i više nego dovoljno umaka pa smo ga ostatkom svježeg Boogiejevog sourdough kruha u nekoliko poteza "dokrajčili".

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Panisse nas je jednako impresionirao - kruščić je bio zanimljive teksture, poluhrskav i sočan, uz točkice paprike i umaka od graška i limete, koje su okusima naprosto eksplodirale u ustima, kao male bombice. Ukiseljeni luk na vrhu lijepo je zaokružio jelo.

Boogie dip također je bio dobar, svi su umaci bili zanimljivi i balansirani, a posebno su nam se svidjeli kiseli krastavci - hrskavi, očito pažljivo i vješto ukiseljeni. Najdraži element bila nam je tuna u savuru, slana i sočna. Domaći krekeri sa sjemenkama koje smo umakali u sve dipove također su bili dobri.

Cijelo vrijeme našeg ručka konobar je bio diskretan, brz i jako ljubazan. Pri serviranju svakog jela detaljno nam je opisao što se pred nama nalazi, što je za pohvalu. Atmosfera je bila opuštena i ugodna. Sve skupa platili smo oko 45 EUR - što nije malo novca, ali s obzirom na razinu usuge, količinu i kvalitetu hrane - opravda vrijednost. U Boogieju, dakle, osim po kruh i na kavicu, možete doći i na dobar ručak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
23. travanj 2025 12:18