Tri dobra stara trika za najbolje palačinke

Jedni ih rade ‘od oka’, drugi se drže samo provjerenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta zaredom. Ne znamo kojoj palačinkastoj školi vi pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primijenite ove savjete i odmah se zaputite po omiljeno punjenje.

  1. Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskoj tavi koju ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umjesto ulja koristite maslac).
  2. Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
  3. Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke navečer, najbolje je da smjesu napravite već popodne.

Vrijeme je za palačinke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 08:00