
U potrazi za najboljim komadom cheesecakea ovoga smo se puta uputili u centar grada – u poznatu slastičarnicu Amélie, koja vrata u Vlaškoj ulici 6 drži otvorena još od 2010. godine. Osnivačica Žakline Troskot uspjela je održati Amélie na visokoj slastičarskoj razini već više od petnaest godina, a prema gužvama koje svakodnevno okružuju i vanjsku terasu i maleni interijer, čini se da se ni danas ne zaustavlja.
Premda je Amélie najpoznatija po istoimenoj torti koja spaja bademovu kremu, vaniliju i šumsko voće, ovaj smo put došli zbog klasičnog njujorškog cheesecakea (4,6 EUR). Cheesecake stiže na stol u dvije slojevite teksture – jedan sloj čvršći, bogatiji krem sir, te jedan prozračniji – na podlozi od fino mljevenih keksa koji ostaju hrskavi i ne premasni.
Međutim, mislimo da je komad torte izrezan vrlo tanko i nije dovoljno zasitan. Kad na to nadodamo i visoku cijenu, ne smatramo da cheesecake u Amélie u vrijednosti od 4,60 EUR predstavlja dobru vrijednost za novac (pogotovo ako preračunamo u nekadašnje kune, ispada 35 kn). Dosadašnja iskustva pokazuju da kvalitetan komad torte od sira ne mora koštati toliko, s obzirom na jednostavnost sastojaka.
Uprkos zapaženoj skromnosti kada je u pitanju veličina komada i cijeni koja nas je natjerala na razmišljanje o vrijednosti za novac, ambijent Amélie, pažnja prema detaljima i dosljedno visoka razina slastica razlog su zbog kojih ćemo se sigurno vratiti. Samo sljedeći put vjerojatno nećemo naručiti cheesecake, već ćemo se prepustiti nekim drugim slasticama.
Komentari
0