U našim redovima: Dalmatia Gourmande

Širimo se, širimo… I sve je više blogera koji su nam se poželjeli pridružiti. Mogli bismo reći da je Maja Matus sa svojim blogom Dalmatia Gourmande jedna od veteranki domaće gastroblogerske scene, naime, piše blog još od 2010. Njezin ćete rad uvijek prepoznati po karakterističnim fotografijama punima dalmatinske svjetlosti i razigranih motiva. No da mi ne bismo duljili riječ prepuštamo Maji. Dobro došla.

Tko sam

Zovem se Maja Matus i imam 29 godina.

Živim u Trogiru, preljepom otočiću u srcu Dalmacije sa svojim suprugom (a.k.a. M.).

Moglo bi se reći da sam veliki gurman i da obožavam fotografiju – tko bi odolio morskoj prehrani, šljunčanim plažama, škrtoj zemlji, škoju, noćnom nebu, sunčevim zrakama i mirisu soli u zraku?!

Još nekoliko kratkih crta o meni

Volim piti čaj.

Volim limun, vaniliju i čokoladu (pogotovo kada je to sve upakirano u čokoladni omot).

Volim pojesti Nutellu na žlicu i tone sladoleda odjednom dok me trbuh ne zaboli.

Volim sunčane dane i šetnju. Volim more i sve radosti koje ljeto donosi. Volim kada je +30 u zraku.

Volim škljocanje fotoaparata. Volim knjige. Volim filmove. Volim klišeje.

Zašto food blog?

Blog je nastao kao ideja da s drugima podijelim obiteljske recepte, ponajprije recepte moje bake koji su se prenosili s koljena na koljeno, no kako sam i ja odrastala tako je i blog prerastao u nešto više.

Kuhati sam učila gledajući moju baku kako kuha, redovito bih se popela na stolicu blizu štednjaka da zavirim u lonac. Kasnije sam pomalo otkrivala svjetske kuhinje, eksperimentirala, zavoljela fotografiju i još uvijek učim praviti kolače.

Zašto baš naziv Dalmatia Gourmande za blog?

Naziv je došao smišljeno. Moja ljubav prema Dalmaciji, moru i kamenu dala je svoj doprinos u riječi „Dalmatia“, a ljubav prema Parizu (i općenito Francuskoj) doprinjela je u riječi „Gourmande“.

Ta riječ zapravo opisuje i mene samu kao gurmana jer je poznato da Dalmatinci vole fino jesti. Najčešće nešto s gradela.

I to je to. Hvala vam svima što činite dio mog kulinarskog svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 08:52