Cocktail Experience

U Noelu pripremaju posebnu večeru, hranu spajaju s koktelima u šest sljedova

 Cropix & Instagram @noelzagreb
Večera je najavljena za srijedu, 29. siječnja, rezervacije su već otvorene, a najavljeni meni zvuči baš dobro!

Šest jela uparenih sa šest signature koktela - kratki je opis večere koja će biti održana iduće srijede, 29. siječnja, u zagrebačkom Noelu, restoranu na čelu kojega je chef Mario Mandarić. Doživljaj je to koji bi sparivanja hrane s pićem mogao podignuti na neku novu razinu, pogotovo ako to do sad niste imali priliku iskusiti. Naime, naviknuli smo da se hrana poslužuje uz vina, no spariti je s koktelima koji će nadopuniti kreativna jela, nije tako često. Baš kao i pairing s rakijama, koje smo nedavno imali priliku iskusiti, o čemu smo vam pisali ovdje.

A da bi ova večera u Noelu mogla doista biti posebna, govori i meni.

image

Mario Mandarić

Biljana Blivajs/Cropix

Amuse bouche pod nazivom "Golden start" bit će spojen s Aura ora d’oro, svježim citrusima, sirupom od đumbira i sodom. Okus naranče s malo gorčine, citrusna svježina koja se lijepo uklapa uz amuse bouche te malo đumbira dat će zanimljiv, "spice" uvodu u večeru koja se nastavlja već dobro poznatim i zaista ukusnim Noelovim kruhom, odnosno selekcijom kruha. Idući slijed je "⁠Mushroom tartelette - Beetpolitan", odnosno votka infuzirana koricom od limuna, Cointreau, sok od cikle i svježeg grejpa s citrusima. Slatkoća i zemljanost cikle lijepo se spaja i kontrira okusu gorkog grejpa, ali i umamiju gljiva. Uz Yum Yum gin sa svježim citrusima i sirupom od tom kha gostima će biti posluženi "Pumpkin and peanut butter cappelletti".

"Gin će svojim zanimljivim sastojcima poput borovice, ružmarina, smilja, limuna i naranče dati herbalan okus jelu te se lijepo spojiti uz slatkoću maslaca od kikirikija. S druge, pak, strane tam kha će svojim sastojcima dati note thai kuhinje, koji se savršeno uklapaju u kremoznost jela", ističu u Noelu.

image
Berislava Picek/Cropix

"Adriatic Sea bass with kale, parsnip and mushrooms - Yuzuvita" naziv je novog slijeda. "Yuzu iz koktela se svojom svježinom lijepo uklapa u bogati okus brancina lagane slatkoće, dok verbena veže okuse sa svojom citrusnom svježinom i floralnim okusom. Uz gin, svježe citruse te soda vodu do izražaja će doći i pastrnjak svojom kremoznošću i slatkoćom, posebno jer su u koktelu već spomenuti yuzu i sirup od verbene".

Nakon brancina, red je za jelo i koktel pod nazivom "Roe deer ragout with stout beer - Spiced lady". Ovdje će se, kažu u ovom poznatom zagrebačkom restoranu, whiskey infuziran anisom, svježi citrus, sirup od cimeta i espuma od kupine i verbene, sjajno spojiti s pivom te jelu dati divne voćne note.

Prije deserta gostima će biti poslužen Mulled Wine sorbet, a zatim slijede jelo i koktel pod nazivom "Potato and vegetable ganache and bee pollen - Mango me much". Sladoled od batata ima kremoznost te nježne zemljane okuse koji se lijepo spajaju s mangom. S druge strane, zemljani i lagano gorki okusi kurkume upotpunjuju slatkoću batata koji je izbalansiran cvijetom citrusa. Ovu slatku priču dodatno će podići odležani rum.

Cijena ove Cocktail Experience večere je 125 EUR po osobi, a moguće ju je rezervirati online putem ove poveznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2025 10:39