NOVO-STARO MJESTO

U zagrebačku Tvornicu Kulture na koncert, pivo ili kavu svratite gladni, jer ovdje odsad možete pojesti jedan od boljih burgera u gradu

Nekad popularni reper, danas majstor za burgere Renato Đošić Renman svoj KSS Burger One iz Sigeta je preselio u Tvornicu Kulture, gdje sada priprema svoje nadaleko poznate burgere

Ujutro najprije na utrinsku tržnicu, pozdraviti mesara Tomeka i nabaviti dovoljno mesa za taj dan, zatim nabavka ostalih sastojaka, pa put Šubićeve, gdje je sada nova KSS Burger One baza Renata Đošića Renmana. Nekadašnjeg repera, naime, danas svi znaju kao majstora za burgere i one s njegovog kioska u Sigetu, gdje ih je donedavno vrijedno pripremao, od samog su početka, još prije nešto više od četiri godine, zagrebački gurmani svrstavali među najbolje u gradu. Kada je došao trenutak da zatvori mali kiosk iz kojeg se svakodnevno širio zamaman miris slasne junetine, ni na trenutak nije razmišljao da prestane s poslom u koji je dosad unio toliko strasti. Umjesto toga, sve je preselio u Tvornicu Kulture, poznati zagrebački pogon za koncerte, tulume, kavu, pivo ili sok, i vrijedan kakav je, nastavio s radom.

image
Berislava Picek/Cropix

Ovdje ga sada možete pronaći svakog dana od 11 do 22 sata, sjesti, naručiti jedan od šest burgera s menija i uživati u brzinskom gablecu, ručku ili večeri. Kako nam je rekao Renman, na novoj se lokaciji prilično dobro snašao i kada napokon oslika zid koji se nalazi preko puta njegove kuhinje, prostor će biti potpun i još više njegov.

image
Berislava Picek/Cropix

Želja mu je da KSS na novoj lokaciji postane mjesto gdje će dolaziti sve generacije i svi tipovi gostiju, od studenata do poslovnjaka, ali i mjesto gdje će se na dobar burger svraćati prije koncerta pa se potom vraćati i u nekim neobaveznim prilikama.

"Najjednostavnije rečeno, moja publika su gurmani, oni koji vole dobro pojest, i to je tako od samog početka KSS-a", rekao nam je Renman.

image
Berislava Picek/Cropix

A što nudi? Svatko tko je barem jednom isprobao njegove burgere dobro zna zašto se ubrajaju među najbolje u gradu. Sočni su, slasni, dovoljno veliki da zasite gladnu osobu, meso je kvalitetno i dovoljno mu je tek malo soli da bi zasjalo u punom sjaju, a dodaci su jednostavni - dobar umak i salata. I sam Renman kaže da KSS čine jednostavne kombinacije, bez previše kompliciranja i nepotrebnih dodataka, i upravo kao takvi i najbolje funkcioniraju.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

"Peciva i krumpirići su American Donut, meso nabavljam kod Tomeka s utrinskog placa, sir je gauda, a salata iceberg. Važno mi je da sve bude kvalitetno, jer ovdje mogu doći raditi i najveće face, ali neće moći zadržati goste ako ne rade pošteno i kvalitetno. Dobra namirnica je ključ", odlučan je Renman.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

U ponudi su tako Classic koji sadrži 160 grama mesa, umak od milerama, poriluka i kopra, klasičan burger umak od kečapa, majoneze i senfa, salatu i krastavce, sve to upakirano u meko brioche pecivo, zatim Double Classic s duplom količinom mesa, Cheez MF s dodatkom sira, Country s dodatkom sira, luka i pržene slanine, koji je ujedno i najpopularniji burger u KSS-u, i Double Country koji se sastoji od duple porcije mesa i sira. Cijene burgera kreću se od 8,50 do 12 eura, a nude se još i krumpirići po cijeni od 2,50 eura.

image
Berislava Picek/Cropix

Iako su burgeri, kao i većina druge hrane, uvijek bolji kada se jedu na licu mjesta, još vrući i u svom prvotno zamišljenom obliku, KSS je dostupan i putem dostave, ali su cijene nešto više. Zato, najbolja opcija bit će do kuhinje Renata Đošića Renmana svratiti usred dana ili navečer, na usputni ručak ili prije dobrog koncerta, ako ništa drugo, onda za početak barem iz znatiželje. A kada njegove burgere isprobate, vjerujemo da ćete svaki idući odlazak do grada planirati tako da vas put vodi kroz Šubićevu i uz Tvornicu, samo kako biste ovdje smazali još jedan dobar, slastan, sočan i pošten burger.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2025 22:06