
Valamar krajem godine otvara novi restoran na porečkoj rivi, JAZ by Ana Roš, te u Istru dovodi jedinstveni gastro koncept slavne chefice, čiji restoran Hiša Franko u slovenskoj Soči ima čak tri Michelinove zvjezdice, a ona sama jedna je od najboljih chefica svijeta prema izboru The Best Chef Awards.
Restoran JAZ by Ana Roš inače već postoji u Ljubljani pa je ovaj porečki samo nastavak već poznate priče. Ana Roš stvarala je ljubljanski, a sada i porečki JAZ kao koncept young dininga, koji spaja vrhunsku kvalitetu sastojaka s jelovnikom usklađenim s dnevnim ritmom i sezonom.
U prostoru gdje se visoka gastronomija susreće s ležernom atmosferom, gosti uživaju u jelima inspiriranim globalnim okusima, pripremljenima od svježih namirnica s tržnice, uz naglasak na dijeljenje i zajedničko uživanje. O svemu više možete čitati i u velikoj priči Dobre hrane.
“JAZ nije koncept koji slijedi pravila fine dininga, JAZ je moja dnevna soba, prostor u kojem se sjajna hrana, fantastični kokteli i najbolji ljudi spajaju, bez pravila. Malo je funky, malo rock‘n‘roll – mjesto u koje se smjestite i ne želite otići. S planina doline Soča možete vidjeti Istru. No, za mene osobno to nije samo pogled, već osjećaj povratka kući, jer sam kao dijete ovdje provela puno vremena. Istra je oduvijek bila dio moje kuhinje i dio mene. Voljeli bismo vidjeti kako si gosti međusobno dodaju tanjure, dijele hranu i stvaraju tu čarobnu povezanost za stolom. Drago mi je što ovu priču dovodimo u Poreč i veselim se suradnji s Valamarom i njihovim vrhunskim timom kuhara", istaknula je Ana Roš.
Kako najavljuju iz Valamara, JAZ Poreč donosi jedinstveni hiperlokalni, sezonski kulinarski jezik Ane Roš na obalu. Jelovnik će sadržavati namirnice od istarskih poljoprivrednika i lokalnih proizvođača koje višestruko nagrađivana chefica već dugo podržava i tako gradi vezu između kopna i mora, Slovenije i Hrvatske, tradicije i kreativnosti.
"JAZ Poreč slavi Istru ne samo kao destinaciju, već i kao bogatu mješavinu kulinarskih tradicija i uzbudljivih mogućnosti za budućnost. Oduševljeni smo što možemo donijeti izvanrednu kuhinju Ane Roš našim gostima iz cijelog svijeta, kao i lokalnoj zajednici koja će dobiti uzbudljiv prostor za uživanje u vrhunskim jelima pripremljenim od strane najboljeg tima. Segment hrane i pića izuzetno nam je važan u Valamaru jer ne stavljamo fokus samo na goste, već i na podršku domaćim proizvođačima hrane te lokalno zapošljavanje", rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.
Razvojem F&B ponude u destinacijama u kojima posluje, poručuju, Valamar želi lokalnom stanovništvu ponuditi kvalitetnu hranu i ambijent koji će postati omiljeno mjesto za druženje, ali na taj način i aktivno podržati lokalne dobavljače te otvoriti nova radna mjesta. Otvorenjem restorana JAZ by Ana Roš, Valamar dodatno obogaćuje istarsku gastronomsku scenu i osigurava gostima destinacije i lokalnom stanovništvu jedinstvenu priliku za uživanje u inovativnim jelima koja spajaju tradiciju s modernim kulinarskim tehnikama.
Komentari
0