
Kako prvi doznajemo, Noel - prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, i chef Mario Mandarić dobili su opasno dobro pojačanje u svom timu! Kristijan Harjač, najbolji hrvatski sommelier koji je tu titulu izbori već dvije godine za redom, napustio je poziciju u rovinjskom restoranu Agli Amici, jedinom restoranu u Hrvatskoj s dvije Michelinove zvjezdice, i službeno je 17. veljače postao voditelj i glavni sommelier restorana Noel.
Kako nam je rekao chef Mandarić, profesionalno je izrazito sretan i zadovoljan, jer je ovo, kako je naglasio - velika stvar za Noel, ali i za njega osobno.
"Kristijan Harjač nije samo vrhunski sommelier i maître d’, on je netko tko razumije filozofiju Noela, ali i mene osobno. Kad smo razgovarali o njegovom dolasku, shvatili smo da dijelimo isti pristup gostoprimstvu, beskompromisnu kvalitetu, pažnju prema detaljima i stvaranje doživljaja koji se pamti. Njegovo znanje i energija podići će Noel na još višu razinu, a mene veseli što napokon imam nekoga uz sebe tko diše isto što i ja!", zadovoljan je Mandarić.
Nadalje je istaknuo i kako je održivi pristup gastronomiji ključan u svemu što rade u Noelu.
"I tu se s Kristijanom savršeno slažem. Od pažljivo odabranih vina koja poštuju terroir do načina na koji oblikujemo servis s minimalnim otpadom. S Kristijanom, naši gosti dobit će ne samo najbolje od hrane i vina, već i potvrdu da vrhunska gastronomija može i mora biti odgovorna prema prirodi i budućnost. Stoga mogu reći da Kristijan nije samo još jedno pojačanje. On je dio iste vizije i energije koja nas gura naprijed!", zaključio je chef Mandarić.
Jednako nam govori i ovaj mladi, strastveni, posvećeni i sommelier nevjerojatnog znanja o vinima sa svojih tek navršenih 27 godina, otkrivši kako se sa chefom Mandarićem ranije nije poznavao.
"Pomalo je luda ta naša priča. Naime, Mario i ja nismo se ranije poznavali. No, jedan dan zazvonio mi je telefon, javio sam se i razgovarali smo te smo se nakon toga našli na večeri i razgovarali o projektu Noela. Kako sam ja u tom trenutku već bio na izlasku iz Agli Amicija, ponuda mi se činila i izazovna i primamljiva", govori nam Harjač, koji nam se javio iz punog Noela, gdje od ponedjeljka polako "lovi konce".
Kaže, prerano je za neke ozbiljnije komentare i prosudbe, no svakako vidi prostora za napredak i za neke, kako je rekao, fora stvari.
"Vjerujem da će najbolje od onoga što znam i što sam naučio kako u svom poslu, tako i na natjecanjima, iskustvima s putovanja i drugih restorana itekako moći primijeniti i u Noelu", kaže.
A da ovaj sommelier radi ono što voli, nismo trebali ni pitati, o tome najbolje govore njegovi rezultati iza kojih se kriju, ističe Harjač, godine učenja, kušanja vina, masterclassova, obilaska vinarija, restorana, barova i hotela te poznavanje psihologije gostiju, o čemu također puno čita.
Na kraju recimo i kako već dugo jedan transfer na domaćoj gastro sceni nije bio toliko važan, a nadamo se i kako će već dokazanu kvalitetu Noela podići na novu, još uzbudljiviju razinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....