
Bojana Bukvić je inače, kao pastry chefica u zagrebačkoj Mundoaki osvojila već dobar dio šmekera, a danas radi na svojim projektima u Beogradu. Zajedno s Krešimirom Glavinom pripremila je ukusni blondie brownie koji su ukrasili s još ukusnijom mascarpone kremom.

Krešo se borio s istiskivanjem kreme, naravno, dodavao još ruma te nam otkrio koji je njegov najdraži kolač! Sve je u videu!
Evo i recepta za blagdanski blondie brownie!
Za brownie:
220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu 180 g mekog maslaca 75 g šećera 2 jaja 220 g glatko brašno 1 žličica praška za pecivo 2 žličice ras el hanout 1/3 žličice soli 150 g komadića bijele čokolade 30 g kokos chipsa 100 g grubo mljevenih tostiranih badema |
Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180*C 20ak minuta, središte treba biti mekano na dodir.

Za kremu:
250 g mascarponea 200 g slatkog vrhnja 30 g šećera u prahu 30 g ruma |
Izmiksati vrhnje u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni blondie.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....