Znate li kako iskoristiti koru mandarine?

Jesen je vrijeme kad mandarina ima na svakom koraku. Katkada čak i toliko da ih uzimamo zdravo za gotovo. Gulimo ih, pojedemo, a koru bacimo.

Ako je ikako moguće, potrudite se pronaći domaće, neprskane mandarine od provjerenog uzgajivača i u tom ćete ih slučaju moći promatrati u sasvim novom svjetlu.

Naime, u idealnim se slučajevima kora mandarine ne baca, već se mandarina iskoristi cijela. Osim što možete napraviti isto što radite s narančom i dobiti neku vrstu arancina od mandarine, koricu također možete nasjeckati na komadiće te osušiti u zatvorenom prostoru. Takva se osušena kora može tijekom zime dodavati u kolače, kompote, čajeve pa čak i u slana jela.

Mandarina je po svom sastavu vrlo slična naranči. Bogata je vitaminom C, a obiluje i vitamina B skupine, te kalcijem, magnezijem, cinkom i kalijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
08. travanj 2025 14:24