Klasik s twistom

Ako u klasičnu musaku dodate ovu namirnicu, dobit ćete potpuno novo, spektakularno jelo

 Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo obožavaju mnogi, no poprima sasvim nove okuse ako u njega dodamo patlidžan - postaje kremastije, bogatije i ukusnije

Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 1 sat i 30 minuta
Porcije: 6

MUSAKA S PATLIDŽANIMA

Trebat će vam:
3 patlidžana, narezana na ploške
2 krumpira, narezana na ploške
500 g mljevene janjetine
maslinovo ulje
sol
papar
1 luk
2 češnja češnjaka (sjeckani)
400 g pelata
2 žlice koncentrata rajčice
100 ml bijelog vina
1 žličica cimeta
začini
60 g maslaca
60 g brašna
500 ml mlijeka
2 jaja
50 g parmezana
muškatni oraščić

Priprema:
Posolite patlidžane, isperite i osušite. Pecite patlidžane i krumpir na 200 °C 20 minuta dok ne omekšaju. Za mesni sloj pirjajte luk i češnjak na ulju, dodajte meso i pržite. Umiješajte rajčicu, vino, začine i kuhajte 20 minuta dok se zgusne. Kako biste napravili bešamel rastopite maslac, umiješajte brašno, dodajte mlijeko i kuhajte dok se zgusne. Umiješajte jaja, sir i muškatni oraščić. U posudu slažite red krumpira, meso, patlidžane i prelijte bešamelom. Pecite na 180 °C oko 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. siječanj 2025 07:42