BRZI RUČAK

Aromatične i sočne okruglice od piletine i parmezana s tjesteninom i gljivama

 Oksanakiian
Okušajte se u pripremu klasičnih okruglica na drugačiji način pa ih poslužite uz sitnu tjesteninu i aromatične gljive

Priprema: 15 minuta

Pečenje: 25 minuta

Porcija: 4+

Trebat će vam:

450 g mljevene piletine (ili puretine)

45 g ribanog parmezana

45 g panko mrvica

žlica usitnjenog peršina

2 žlice maslinova ulja

1 veliko jaje

režanj češnjaka

žličica luka u prahu

pola žličice origana

pola žličice soli

malo svježeg papra

2 žličice dimljene crvene paprike

teriyaki umak po želji

tjestenina po izboru

gljive po izboru

2 žlice maslaca

režanj češnjaka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli dobro pomiješajte piletinu, parmezan, panko mrvice, peršin, ulje, usitnjeni češnjak, jaje i suhe začine pa oblikujte okruglice i slažite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite mjesta među okruglicama pa ih stavite peći na srednju razinu u pećnici. Pecite oko 25 minuta odnosno dok se malo ne zapeku. Dok se peku, stavite kuhati tjesteninu po izboru, a u tavi na maslacu kratko popržite češnjak pa dodajte omiljene gljive. Kratko ih pirjajte i po potrebi podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Kada je tjestenina kuhana, procijedite i kratko ubacite u tavu te izmiješajte s gljivama. Poslužite s pečenim okruglicama koje ste premazali s malo teriyaki umaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 21:30