
Trebat će vam:
5-6 rog paprika
1 glavica češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
riža
malo limunova soka
Priprema:
Paprike operite, natrljajte ih uljem, soli i paprom i stavite u posudu za pečenje. Glavicu češnjaka umotajte u komad folije, pokapajte maslinovim uljem i začinite s malo soli pa ga ubacite u istu posudu za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva od 40 minuta do sat vremena. Paprike potom stavite u vrećicu i pustite da se orosi kako biste ih lakše očistili. Nasjeckajte ih i stavite u zdjelu. Pečeni češnjak istisnite iz opne i dodajte paprikama. Začinite s malo limunova soka i po potrebi dodajte sol i papar. Rižu skuhajte, začinite s malo limunova soka, soli i paprom i poslužite uz paprike, a dodati možete i koju žlicu kiselog vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....