DOBRA HRANA NA KORČULI

BESPLATNA HRANA KOJU MORATE ISPROBATI: Ako frigane vlasulje nikad niste radili, vrijeme je da ih potražite u plićaku i učinite hrskavima!

 Tom Dubravec / Hanza Media
Put pod noge!

Trebat će vam:

desetak vlasulja
200 ml suncokretova ulja za prženje
100 g oštrog brašna
pola šalice šalše

SPECIJAL_JL_Dobra Hrana
Korcula, 010817.
Hrana iz plicaka.
Zoran Simunic Sime  i Maja Krsinic prikupili su morske plodove iz plicaka kod Lumbarde i pripremili razna jela.  Na fotografiji:
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Priprema:

Svježe vlasulje ocijedite od viška tekućine. Prosijte brašno te u njega sameljite malo papra. Vlasulje uvaljajte u mješavinu, zagrijte ulje na 180 Celzijevih stupnjeva i ubacite vlasulje. Pržite ih tri četiri minute odnosno dok ne dobiju zelenkastu boju. Ocijedite ih na papiru i poslužite uz šalšu i par kapi kvasine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. travanj 2025 21:51