
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Broj osoba: 2
BIFTEK U UMAKU OD PAPRA
Trebat će vam:
2 odreska bifteka (oko 200 g svaki)
1 žlica maslinova ulja
1 žlica maslaca
sol i svježe mljeveni crni papar prema ukusu
Za umak:
1 žlica zelenog ili crnog papra u zrnu
100 ml goveđeg temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
50 ml konjaka
1 žličica senfa
Priprema:
Odreske posolite i obilno pospite svježe mljevenim paprom. Zagrijte maslinovo ulje i maslac u tavi pa pecite biftek 3-4 minute sa svake strane (za medium rare), ili dulje prema želji. Izvadite i ostavite da se odmori. U istu tavu dodajte zrna papra po izboru (u restoranima je to najčešće zeleni) i kratko ih pržite. Ulijte konjak i prokuhajte kako bi alkohol ispario. Dodajte temeljac i senf, promiješajte i kuhajte 2 minute. Ulijte vrhnje i kuhajte još 2-3 minute dok umak ne postane kremast. Vratite biftek u umak na minutu, zatim poslužite uz prilog prema izboru.
Komentari
0