
Kasandra i Zvone, inače autori bloga Forking Croatia, su se uhvatili u koštac s filekima. Kasandra je priznala da špek fileki ipak nisu za nju, ali su se oboje rado odazvali pozivu da pofotkaju pripremu te da nauče, bar u teoriji, kako se špek fileki pripremaju. Evo kako se to kod njih u kući radi!

Trebat će vam:
4 kg svježih fileka 8 - 12 glavica luka 1 glavica češnjaka 40-60 dkg suhog špeka 4 mrkve manji korijen peršina i celera, kriška korabice 8-12 žlica pirea od rajčice 6 lovorovih listova 4 žlice glatkog brašna 4 žlice slatke crvene paprike malo ljute crvene paprike nekoliko malih chili papričica sjeckani list peršina sol i papar sir ribanac 0,5 l crnog vina |

Cijeli recept pročitajte OVDJE!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....