ZA TOČANJE

Brudet od rakovice

 Mario Kučera / Hanza Media
Najukusniji šug!

Trebat će vam:

3 rakovice
2 glavice luka
2 mrkve
manji komad celera
maslinovo ulje
sol, papar
pelati
vino malvazija

Fazana restoran Stara Konoba
kuhar Sanel Berbic
RAKOVICE
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Luk, mrkvu i celer isiječemo na sitne kockice i stavimo dinstati na vruće maslinovo ulje. Kada se povrće prodinsta, podlijemo ribljim temeljcem i dodamo pelate. Začinimo solju, paprom i zalijemo čašom vina. U dobiveni umak stavimo rakovicu u ljusci koju smo prethodno oprali od pijeska te isjekli živu na manje komade. Poklopimo i kuhamo 15 min. Brodet serviramo s palentom i začinimo maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
23. travanj 2025 17:31