
Meso dolazi prvo na red
Prvo ispecite meso na malo ulja, zatim dodajte luk i mrkvu i ritmičkim pokretima lagano protresite tavu od sebe za što vam je potrebno između 2 i 3 minute. Kad je meso gotovo najčešće ga stavimo sa strane kako se ne bi kuhalo u sokovima s ostalim povrćem.
Ne pretjerujte s količinom
Najbolje bi bilo kako ne bi prepunili tavu i da odjednom pripremite porciju dovoljnu za dvije osobe. Ako stavite više hrana će se zapravo kuhati što ne želite u ovom slučaju.
Kvalitetan wok
Za wok je jako važno da imate kvalitetno posuđe, a u ovom slučaju ne zaboravite dobro zagrijati wok prije pečenja.
Ocijedite noodle
Noodle svakako ocijedite prije kuhanja kako ne bi došlo do kuhanja namirnica zbog viška vode.
Budite organizirani!
Budući da se cijela priprema odvija prilično brzo, bitno je da si prethodno pripremite sve sastojke. Meso i povrće prethodno narežite, a začine, ulja i umake stavite na dohvat ruke.
Jaja
Nerijetko se koriste i jaja kako bi povezala noodle s povrćem i mesom
Wok s kozicama

Wok sa žutom rižom

Wok u staklenci

Piletina i celer iz woka

Wok s naanom

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....