Topla zdjela utjehe

Brza juha od ostataka: Ukusan obrok bez bacanja hrane

Ova jednostavna i ukusna juha savršen je način da iskoristite ostatke piletine i stvorite hranjiv obrok u samo 30 minuta

JUHA OD OSTATAKA (S PILETINOM I JAJEM)

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Porcija: 2-3

Trebat će vam:

1 l pilećeg temeljca

ostaci piletine iz juhe

2 žlice soja sosa

1 žlica sezamova ulja

malo rižina octa

1 žličica miso paste (prema želji i potrebi)

2 meko ili tvrdo kuhana jaja

rezanci

povrće i drugi dodaci prema želji (gljive, lisnato povrće, slanina...)

Priprema:

Juhu zakuhajte i u njoj skuhajte rezance. Ubacite i komadiće piletine, umiješajte soja sos, sezamovo ulje i rižin ocat. Dodajte i miso pastu, ako je koristite. Jaja skuhajte prema želji. Sve zajedno prebacite u zdjelicu pa dodajte i druge dodatke prema želji. To mogu biti gljive koje ste kratko obradili na tavi, lisnato povrće kao što je blitva, pečena slanina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. veljača 2025 15:40