Capellini s piletinom i coulis od peršina

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g piletine
  • 400 g capellina
  • 4 dl pilećeg temeljce
  • sol, papar
  • 8 dl maslinova ulja
  • 45 g crnih maslina
  • 200 g peršina

Priprema

1. korak

U kipuću vodu stavimo capelline da se skuhaju 70 posto. Izvadimo ih iz vode i

ohladimo. Pileća prsa narežemo na trakice. Na tavicu stavimo maslinovo ulje, a kad

se zagrije ubacimo piletinu i zatvorimo. Dodamo crne masline, otkoštenei prerezane

na pola.

2. korak

Podlijemo pilećim temeljcem, ubacimo capelline pa začinimo solju i paprom. Na kraju dodamo cherry rajčice prerezane na četvrtine, primiješamo te povežemo maslacem i parmezanom.

3. korak

Prije posluživanja na vrh stavimo culis od peršina koji smo skuhali u vodi, izmiksali i zgusnuli.

Recept Restauranta Apetit City, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 12:29