FORKING CROATIA

ČIJA JE BAKA PEKLA NAJBOLJU? Međimurska zlevanka hrvatskog food bloga koju morate pripremiti!

 Zvonimir Ferina
Odličan međuobrok, večera ili doručak uz čašu mlijeka!

Došlo je vrijeme da Kasandra i Zvonimir, inače autori bloga Forking Croatia, naprave zlevanku. Zlevanka je tradicionalno međimursko jelo koje se pripremalo i u drugim sjevernim krajevima Lijepe naše pa je poznajemo i pod zlevka, zljevka i zljevanka. Ovisi o tome u kojem kraju se pripremalo. Jasno je i otkud naziv, smjesa za zlevanku se izlijeva u tepsiju. Evo kako su ju pripremili!

Zvonimir Ferina

Zvonimir Ferina

Trebat će vam:

3 jaja
15 dag šećera
1 vanilin šečer
0,25 l mlijeka (što masnije to bolje)
25 dag svježeg kravljeg sira
8 žlica kukuruznog brašna
4 dl vrhnja
prstohvat soli

Zvonimir Ferina

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 08:40