Obožavanje tjestenine

Crni ravioli s kremom od slanutka

 Mario Kučera / Hanza Media
Punjeni jastučiči!

Tijesto za raviole:

500 g brašna
sol
5 jaja

Sve navedene sastojke pomiješamo s crnilom od sipa te pustimo da tijesto odleži oko 20 min.

Nadjev za raviole:

skuta
rakovica

Fazana restoran Stara Konoba
kuhar Sanel Berbic
RAKOVICE
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Od sastojaka zamijesite tijesto te ga razvaljajte i razrežite na kvadrate. Sameljite meso rakovice, pomiješajte sa skutom, začinite s malo soli te nadjevom punite raviole. Krema od slanutka: Slanutak kuhajte u vodi otprilike 3 sata. Začinite s malo soli i sameljite te propasirajte kroz fino sito. Jajašca od rakovice posušite u pećnici na 150 stupnjeva U posoljenoj vodi skuhajte raviole. Kada su ravioli skuhani, servirajte ih na kremi slanutka i pospite jajašcima rakovice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
22. travanj 2025 10:19