Croque Monsieur sendvič

Sastojci:

maslac
sol i papar
muškatni oraščić
mlijeko
brašno
Gruyere sir
parmezan
bijeli kruh
Dijon senf
kuhana šunka

Priprema:

Maslac rastopite i dodajte mi sol, papar, prstohvat muškatnog oraščića, mlijeko i brašno. Napravite nešto kao bešamel. Umiješajte ribani parmezan. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Kruh tostirajte s obje strane. Na jednu krišku stavite umak, zatim Gruyere, šnitu kuhane šunke, ponovno sir, a na kraju drugu krišku kruha. Sendviče stavite u vatrostalnu posudu, zalijte s ostatkom umaka i pecite oko 5 minuta na 250 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 11:50