
Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 velika cikla, oguljena i izrezana ‘mandolinom’ na vrlo tanke ploške
- 1 žličica himalajske soli
- 4 žlice maslinova ulja
- Krema:
- 1 šalica oraha makadamije, namočenih 6 sati
- 1 žlica limunova soka
- pola žličice himalajske soli
- 1 žlica maslinova ulja
- 3/4 šalice vode
Priprema
1. korak
Ploške cikle malo posolite i nauljite 15-ak minuta prije seviranja. Pustite ih da omekšaju.
2. korak
Sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatki kremasti umak. Ovo možete napraviti i dan prije pa u staklenoj posudi bez poklopca ostaviti u hladnjaku do sutradan.
3. korak
Malo će se zgusnuti i dobiti okus sira. Uzmite 2 ploške cikle pa ih odrežite u oblik kruga iste veličine. Na tanjur za serviranje stavite 1 krug, na njega žličicu kreme od makadamije pa poklopite drugom ploškom cikle.
4. korak
Raviole poslužite pokapane maslinovim uljem i reduciranim balzamičkim octom te svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....