IDEJA ZA RUČAK

CVJETAČA ILITI KARFIOL: Nabujak od cvjetače

 Getty Images/iStockphoto
Danas kuham!

Sastojci:

1 glavica cvjetače
1 poriluk
1 mrkva
5 jaja
sol i papar
svježi peršin
150 g parmezana

Cauliflower soufle and pumpkin cream soup isolated on a wooden table. Horizontal color image.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Cvjetaču rastrgajte na manje komade, a mrkvu narežite na kolutiče. Sve kuhajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Poriluk izrežite na kolutiće i sjedinite s mrkvom i cvjetačom kada su polu kuhani. Jaja razmutite i umiješajte u povrće. Sve posolite i popaprite, dodajte parmezan i svježi sjeckani peršin. Protvan premažite rastopljenim maslacem i u njega ulijte smjesu. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 17:46