NEŠTO NOVO

Danas je dan za popečke od lososa, brz, jednostavan i ukusan ručak

Ako vam je dosadio losos s roštilja ili pak tjestenina u umaku s lososom, vrijeme je da probate popečke od lososa i avokada

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
100 g krušnih mrvica
1 manja glavica luka
1 režanj češnjaka
2 mlada luka
5 g svježeg kopra
2 jaja
45 g šalice ribanog parmezana
sol
svježe mljeveni crni papar
400 g kuhanog lososa
3 žlice biljnog ulja
3 avokada
1 manji crveni luk
1 čili
sok od 1 i pol limete

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Stavite krušne mrvice u zdjelu s naribanim lukom i dobro promiješajte. Dodajte češnjak, usitnjeni mladi luk, kopar, jaja, parmezan, sol i papar, te promiješajte. Kuhani losos zdrobite na komadiće i ubacite u smjesu i lagano miješajte kako biste zadržali komadiće. Velikom žlicom grabite smjesu i oblikujte okrugle popečke. Ulijte dvije žlice biljnog ulja na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 1-2 minute ili dok se ulje ne zagrije. Popečke posložite na lim i gornji dio premažite ostatkom ulja. Pecite 15 minuta, zatim okrenite i pecite još 5 minuta. U međuvremenu napravite salsu od avokada tako što ćete pomiješati sve usitnjene sastojke u velikoj zdjeli. Promiješajte i začinite po ukusu. Popečke poslužite sa salsom i limetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
24. travanj 2025 04:51