RUČAK PONEDJELJKOM

Danas pripremite brzu i slasnu pitu od lisnatog tijesta, povrća i ostataka

 Nikolay_donetsk
Ostatke pečenja od prethodnog dana upakirajte u slasnu pitu, a želite li dodati i novu mesnu komponentu, dobra ideja bit će kobasice

Trebat će vam:

1 pakiranje lisnatog tijesta
100 g svježeg sira
3 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
3 mlada luka
200 g ostataka mesa od prethodnog dana ili kuhane kobasice
200 g šampinjona
1 vezica peršina
3 grančice timijana
Sol, papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Na malo maslinovog ulja stavite timijan i pecite šampinjone koje ste najprije očistili. Pustite da poprime boju i zamirišu pa ih maknite s vatre. Zadnje dvije minute možete dodati i sjeckani mladi luk. U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir, vrhnje i jaja, dobro povežite, začinite soli i paprom. U nadjev sa sirom dodajte gljive, mladi luk, sjeckani peršin i ostatke mesa ili kobasicu koju ste skuhali i nasjeckali na manje komade. Lisnato tijesto prebacite u posudu za pečenje i izbodite vilicom. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok ne poprimi boju, a zatim izvadite iz pećnice, dodajte nadjev i vratite na još 30 minuta ili dok cijela pita ne poprimi zlatnu boju. Poslužite uz sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
03. travanj 2025 01:00