ŠTO KUHATI?

Danas za ručak napravite ovu bogatu, zasitnu krem juhu od krumpira i poriluka

 Brent Hofacker/
Za pripremu ove juhe trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a u kombinaciju možete ubaciti i hrskave pečene kockice kruha

Trebat će vam:

1 luk

2 režnja češnjaka

4 srednja krumpira

2 poriluka

1 litra temeljca

1 žličica timijana

1 žličica peršina

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

U dubljoj posudi najprije zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk i češnjak. Dodajte krumpir koji ste nasjeckali na kockice i poriluk. Promiješajte i kuhajte još pet minuta pa dodajte začine i temeljac. Kuhajte oko 20 minuta, dok krumpir ne omekša, a zatim maknite s vatre i miksajte u blenderu. Možete dodati i žlicu ili dvije kiselog vrhnja. Dodatno začinite po želji i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
23. travanj 2025 23:22