JEDNOSTAVNO I BRZO

Danas za ručak patišon tikvu punimo mljevenom puretinom, paprikom i rižom

 Berislava Picek/Cropix
Kada je u pitanju punjeno povrće, mjesta za greške nema. Odaberite omiljeni nadjev, napunite i obavezno zapecite!

Trebat će vam:

400 g mljevene puretine
1 velika rog paprika
1 šalica prethodno kuhane riže
sol
papar
prstohvat origana
2 glavice luka
3 češnja češnjaka
250 g svježih šampinjona
maslinovo ulje
prstohvat mljevenog čilija
100 g naribane gaude
svježi peršin

Priprema:

Na zagrijano ulje stavite na sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, popržite. Dodajte na trakice narezanu rog papriku, na sitno nasjeckan češnjak, šampinjone narezane na četvrtine te začine. Prije samog punjenja smjesi dodajte kuhanu rižu. Nije potrebno dugo termički obrađivati jer se sve još peče u pećnici.

Patišon tikve operite i obrišite. Oštrim nožem odrežite vrh koji će imati ulogu poklopca prilikom pečenja. Unutrašnjost odstranite žlicom. Prije punjenja tikve začinite maslinovim uljem, dodajte nadjev, poklopite poklopčićem i pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva. Prije posluživanja pospite svježe nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 12:32