![Ilustracija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/04/09/k_32987709_640.jpg)
Naši suradnici Kasandra i Zvonimir, inače autori bloga Forking Croatia su došli u posjed prekrasnog komada mlade divlje svinje i to onog savršenog za pečenje, leđa.
NAPOMENA: Meso svakako marinirajte par dana unaprijed kako bi bilo savršeno mekano te dobilo savršeno hrskavu koricu nakon pečenja. Kako su okruglice od kruha nezaobilazan prilog kada je u pitanju divljač, pripremili su i njih. Ništa jednostavnije, a preukusno!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/2/8/10/ZF__5344.jpg)
Bacite se na posao!
Trebat će vam:
Za pečenje:
leđa divlje svinje (naš komad je imao cca 3kg) slanina svinjska mast 1 dcl crnog vina 1 dcl vode dvije glavice luka 125 grama borovnica sol, papar |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/2/8/10/ZF__5531.jpg)
Za okruglice od kruha:
0,5 kg starog kruha mlijeko 150 grama slanine pola glavice luka sol, papar peršin jaje |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/2/8/10/ZF__5498.jpg)
Cijeli recept pročitajte OVDJE!