SAMONIKLO BILJE

DIVLJE ŠPAROGE: Miješano povrće sa slaninom

Samoniklo bilje koje je postalo skupa delicija

500 g mladog krumpira
300 g slanine
1 stručak divljih šparoga
1 mala staklenka sušenih rajčica u maslinovom ulju
stručak svježeg bodiljka
maslinovo ulje
soli i papar

Dobro operite mladi krumpir i narežite ga na četvrtine. Blanširajte ga u slanoj vodi i ocijedite. Ocijedite sušenu rajčicu, a slaninu narežite na tanke šnite. Šparogama odstranite drvenaste donje dijelove i natrgajte ih na veće komade. Maslinovim uljem namastite oblik za pečenje. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Po obliku rasporedite krumpir, slaninu, rajčice i šparoge. Pokapajte maslinovim uljem, ako želite posolite i popaprite (vodite ručuna da je slanina slana). Zapecite. Prije posluživanja začinite i ukrasite listićima bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
17. travanj 2025 10:01