
Trebat će vam:
320 g lisnatog tijesta
1 žlica maslinova ulja
3 manja luka (ili pet ljutika)
2 žlice bijelog aceta balsamica
1 žlica senfa Dijon
svježe začinsko bilje po želji
1 kruška
175 g sira Brie
100 g chutneyja po želji
sol i papar

Priprema:
Pripremljeno lisnato tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika. Nožem lagano zarežite tijesto oko 1 centimetar od ruba. Unutrašnjost također zarežite kako biste spriječili pretjerano dizanje tijesta. Stavite peći 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva u pećnicu koju ste prethodno zagrijali. U tavu dodajte maslinovo ulje i na njemu prepržite na velike polumjesece izrezan luk. Posolite i popaprite i pirjajte oko 15 minuta. Dodajte bijeli aceto balsamico i pustite da se luk lagano karamelizira. Ubacite i začinsko bilje te senf pa tavu maknite s vatre i pustite da se nadjev ohladi, oko 10 minuta. Izvadite tijesto iz pećnice koje bi sada trebalo biti lagano dignuto i zlatno po rubovima. Po sredini tijesta razmažite chutney pa dodajte luk i začine iz tave. Brie narežite na krupnije komade te dodajte i njega. Isto učinite i s kruškom koju ste premazali sokom od limuna kako ne bi potamnila. Ponovno stavite u pećnicu na 25 minuta i pecite dok se sir rastopi i formiraju se mjehurići.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....