![35964937](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/30/k_35964937_640.png)
Trebat će vam:
4 krvavice
700 g krumpira
500 g kiselog kupusa
2 glavice luka
2 žlice svinjske, pačje ili guščje masti
2 žličice slatke crvene paprike
sol i papar po ukusu
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori, ogulite i narežite na ploškice. Na jednoj žlici masti popržite nasjeckanu glavicu luka, pa dodajte krumpir. Dobro promiješajte, posolite i popaprite. Kupus isperite vodom, ocijedite i stavite sa strane. U tavi zagrijte još jednu žlicu masti, popržite nasjeckanu glavicu luka, pa dodajte mljevenu crvenu papriku i kiseli kupus. Dinstajte oko 40 minuta, povremeno podlijevajući vodom ili bijelim vinom, dok sva tekućina ne ispari. Krvavice stavite u tavu s malo ulja. Probušite ih na nekoliko mjesta, poklopite i pecite na laganoj vatri oko 40 minuta. Krvavice možete peći i u pećnici na sličan način. Ako želite, u kupus možete dodati naribanu jabuku ili mrkvu. Za moderniju verziju ovog jela, pokušajte pirjati svježi ljubičasti kupus podliven crnim vinom i začinjen ružičastim paprom, a naribana kuhana cikla također može obogatiti okus. Poslužite krvavice uz pripremljeni kupus i krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....