TOP KOMBINACIJA

Faširanci i pire krumpir jednostavan su, a uvijek tako dobar ručak, evo kako ih napraviti

 Alleko/Getty Images
Dodate li ovoj kombinaciju još i umak od špinata, dobili ste omiljeni ručak iz djetinjstva

Trebat će vam:

500 g mljevenog mesa (junetine i svinjetine ili po želji)

100 g starog kruha

1 jaje

1 šaka svježeg peršina

1 luk

2 režnja češnjaka

sol i papar

ulje

1 kg krumpira

maslac

mlijeko

dodatni začini po želji

Priprema:

Kruh nasjeckajte na male komadiće, stavite u zdjelu i prelijte toplim mlijekom. Treba ga biti toliko da prekrije sav kruh. Pustite da stoji barem 20 minuta kako bi kruh upio tekućinu. Na malo ulja pirjajte luk, kad poprimi boju dodajte i usitnjeni češnjak, pustite da zamiriše pa maknite s vatre. Meso pomiješajte s jajem, lukom, češnjakom, usitnjenim peršinom, kruhom, soli, paprom i drugim začinima. Oblikujte loptice, spljoštite ih i pecite na ulju ili masti. Poslužite uz pire krumpir koji ste napravili tako da ste skuhali krumpir na kockice i kada je gotov dodali mlijeko, sol i malo maslaca te sve dobro povezali gnječilicom za krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2025 06:42